Swingingwheels - De oplossing voor uw fiets

 • Zijwielen voor groot en klein!
 • Swingingwheels of toch een driewieler? Wij geven u persoonlijk advies voor uw situatie!
 • Gespecialiseerd in stabiliteit op uw eigen fiets!
 • Fijn erop uit, met op de fietsendrager uw Swingingwheelsfiets!
 • Fietsen met meer dan 2 wielen is wennen, wij raden u aan eerst een proefles te nemen!
 • U kunt bij ons zowel de Swingingwheels zijwielen uitproberen als de Standingwheels driewieler!
 • In onze showroom in Ede zijn proeffietsen aanwezig in ALLE wielmaten!
 • Van 20 inch kinderfiets, 24 inch Gazelle Balance tot aan 28 inch Ebike met zeer lage instap!

Swinging Wheels: zijwielen voor volwassenen

De ondersteuning bij het fietsen voor als het even niet meer alleen lukt.

Swinging Wheels zijn de beste zijwielen voor volwassenen die op de markt verkrijgbaar zijn. Met onze zijwielen ervaart u een nieuwe wereld vol vrijheid, ontspanning en plezier.

Probeer onze zijwielen voor volwassenen uit en raak overtuigd! Met Swinging Wheels hoeft u nooit meer gespannen op de fiets te zitten of bang te zijn om te vallen.

Voor alle leeftijden te gebruiken, dus ook als u jonger bent en extra ondersteuning nodig heeft bij het fietsen, ook dan zijn de SwingingWheels zeer goed te gebruiken!

Ervaring van Gemma Wammes

Hallo Frank,

Ik wil je even laten weten, dat ik heel veel plezier heb van de fiets. Mijn zorgverlener en zus fietste alsmaar mee met mij om te oefenen. Nu kan ik zeggen, dat ik het onder de knie heb. Ik krijg veel complimenten over de fiets en hoe handig de zijwielen zijn. Maar ik voel me er ook veilig mee.

Nogmaals bedankt voor de alles.

Met vriendelijke groet,

Gemma Wammes

p.s. Ik heb een filmpje meegestuurd.

Contact

Swinging Wheels
Fahrenheitstraat 3b
​​​6716 BR Ede
Bel 0318 - 638 288 voor een afspraak.

Swingingwheels is op afspraak elke werkdag geopend van 09.00 tot 17.00u. Op zaterdag zijn wij van 11.00 tot 16.00u geopend. In de winter zijn wij het weekend gesloten.

Promotievideo

Voorkom vallen met de fiets!

U kunt nog uitstekend fietsen, maar u herkent zich in een of meerdere punten:
 • U wordt onzekerder bij opstappen.
 • U wordt onzekerder bij afstappen.
 • U wordt onzekerder bij stoppen.

Als u zich herkent in een van bovenstaande punten, dan loopt u een verhoogd risico om met de fiets te vallen.

Waarom zijwielen voor een volwassenen fiets

zijwielen voor volwassenenSteeds vaker hoort u over valpartijen op de fiets onder ouderen, maar u wilt blijven fietsen. Soms hebt u iets extra’s nodig om u veilig te blijven voelen op de fietsDe Swinging Wheels van B2 Products kunnen u daarbij helpen als verende zijwielen voor volwassenen. De Swinging Wheels geven u net dat extra stukje zekerheid, waardoor u zich weer veilig en vrij over de weg beweegt. Onze zijwielen voor volwassenen geven uw fiets extra stabiliteit. U hoeft zich niet meer zorgen te maken over valpartijen bij het op- en afstappen of stoppen voor het stoplicht. Swinging Wheels zijn hierdoor de ideale zijwielen voor volwassenen waar u zich niet voor hoeft te schamen.

Deze steunwielen zijn uitermate geschikt voor ouderen die moeite hebben met het op- en afstappen. U kunt de Swinging Wheels via onze website eventueel kopen of een keer uitproberen.

Fietsen zijwielen voor volwassenen niet moeilijk?

U heeft weinig tijd nodig om aan onze Swinging Wheels te wennen. Zeker als u gewoon kunt fietsen op een volwassen fiets en alleen wat meer zekerheid zoekt bij het op- en afstappen. We monteren dan de steunwielen op enkele centimeters van de grond. Het grootste deel van de tijd draaien de wielen dan dansend rond in de lucht, vandaar de naam Swinging Wheels. Wel zorgen de steunwielen ervoor dat de fiets rechtop blijft staan bij het op- en afstappen.
 
Wanneer u ondersteuning van de zijwielen continu nodig heeft, worden deze op de grond gemonteerd. Het wennen duurt dan iets langer, omdat het sturen wat anders aanvoelt. Dit is al meer te vergelijken met een driewielfiets.

Passen de zijwielen op mijn fiets?

In principe passen onze zijwielen voor volwassenen altijd. Het is mogelijk om de Swinging Wheels los te bestellen. Wij raden echter aan om de steunwielen door een fietsspecialist te laten aanschaffen en monteren. De montage van de verende zijwielen is NIET te vergelijken met de montage van bijvoorbeeld zijwieltjes op een kinderfiets.
​Uw fietsspecialist monteert de zijwielen snel en professioneel. Ook krijgt u uitleg over het gebruikWanneer u de Swinging Wheels laat monteren op uw elektrische fiets, krijgt u met uw huidige fiets direct een elektrische driewieler.

De totale breedte van de gemonteerde Swinging Wheels is iets meer dan 70 centimeter afhankelijk van de achterbreedte van uw fiets. Ter vergelijking; dubbele zijtassen hebben ongeveer een breedte van 55 centimeter. Uw fiets wordt dan dus een kleine 10 centimeter per kant breder dan een fietstas. In sommige gevallen kan de breedte oplopen tot 75-85 centimeter, door een breed achterwiel of een versnellingsnaaf.

SwingingWheels - Zijwielen voor volwassenen

Zijwielen voor volwassenen proberen?

Klanten vragen ons regelmatig of zij onze zijwielen eerst een tijdje kunnen uitproberen. Bij Swinging Wheels heeft u daarom de mogelijkheid een set zijwielen te huren voor een korte periode.

Ook kunt U in Ede een proefles boeken voor een half uur of een uur. De kosten hiervan zijn respectievelijk € 50 en € 80. Bij aanschaf van de SwingingWheels vervallen deze kosten.

Zorgvuldig proberen voor aanschaf voorkomt teleurstellingen, fietsen met zijwielen of op een driewieler kost echt even tijd om aan te wennen.

SwingingWheels worden na montage en/of gebruik niet teruggenomen.

Ook na de aanschaf van de Zijwielen kunt U gebruik maken van een training in Ede, dit is dan uiteraard kosteloos !

swingingwheels-13

Voorkomen is beter dan genezen

Onze zijwielen voor volwassenen kunnen een goede oplossing zijn voor u. De Swinging Wheels zijn verende zijwielen die passen op elke fiets voor volwassenen. Hierdoor heeft u de stabiliteit en veiligheid van een driewieler tegen veel lagere kosten. De Swinging Wheels kunnen namelijk op uw bestaande (elektrische) fiets gemonteerd worden.

Universeel

Onze Swinging Wheels zijn leverbaar voor fietsen van wielmaat 16 tot 28 en passen ook op uw vouw- of kinderfiets.

Wilt u een elektrische driewielfiets kopen? Laat in dat geval onze zijwielen monteren op uw elektrische fiets. Dan heeft u een elektrische driewielfiets voor slechts de kosten van de Swinging Wheels en de montage.

WS-18930-LR-768x511